LIIKUNTA

Viestikarnevaalit 2013

Hyvin juostiin, c-sarjassa sekä tytöt että pojat!

Keskuskoulun viestikarnevaalijoukkue 2013

viestikarnevaalit 2013 viestikarnevaalit 2013

ALAKOULUJEN LIIKUNTAKILPAILUT 2013 - 2014

Hiihto- ja yleisurheilukilpailut järjestetään vuorovuosina kevätkaudella; vuonna 2014 vuorossa on hiihto ja vuonna 2015 yleisurheilu.

Kaukalopallo- ja salibandyturnaukset järjestetään myös vuorovuosina kevätkaudella; vuonna 2014 vuorossa on kaukalopallo ja vuonna 2015 salibandy.

1. JALKAPALLO keskiviikkona 25.9.2013 Hirsilässä klo 9.15 alkaen.

2. UINTI, karsinnat pe 20.12.2013 mennessä, finaali uimahallissa torstaina23.1.14 klo 9.30 - 13.00.

3. HIIHTO Rokin alakentällä torstaina 13.2.2014 klo 9.30 alkaen. (Varapäivä on to 20.2.2014.)

4. KAUKALOPALLO + RINGETTE isoille kouluille torstaina 27.3.2014 Jäähallilla klo 9.15 - 12.

5. KAUKALOPALLO Pienille kouluille PE 28.3.2014 Jäähallilla klo 9 - 13.

6. PESÄPALLO keskiviikkona 21.5.2014 Rokin kentällä + Käpykaristamon kentällä klo 9.15 alkaen.

Tietoa koululiikunnasta lukuvuonna 2012 - 2014

Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen on pitkä prosessi. Maailman muuttuessa yhä istuvammaksi on liikunnallisuuden kehittymiseen kiinnitettävä erityishuomiota. Kouluikäinen tarvitsee joka päivä reipasta liikuntaa vähintään 1-2 tuntia. Päivittäinen liikkuminen on hyvinvoinnin ja terveyden perusta.

Liikunnan opetuksessa korostamme vastuullisuutta, reilua peliä ja turvallisuutta. Perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 liikunnan opetuksen päämääränä on antaa oppilaille sellaisia taitoja, tietoja ja kokemuksia, joiden pohjalta on mahdollista omaksua liikunnallinen elämäntapa.

Alkuopetuksen liikunnassa korostuu perusliikunnan ja leikin merkitys. Lajikohtaista liikuntaa tulee enemmän mukaan ylemmillä luokilla. Pyrimme tutustumaan monipuolisesti eri lajeihin hyödyntäen luonnon, vuodenaikojen, koulun ja lähiympäristön tarjoamat liikuntamahdollisuudet. Haasteita tämänkin vuoden liikuntatunneille tuo kouluremontista ja väistötiloista johtuva liikuntapaikkojen rajallisuus. Hyvällä ennakoinnilla ja yhteistyöllä saamme kuitenkin aikaiseksi laadukkaan ja monipuolisen liikuntakalenterin.

Liikuntatunneille otetaan mukaan asianmukaiset liikuntavarusteet. Opettajat antavat ohjeet peseytymisestä liikuntatuntien jälkeen .Liikuntapaikoille kuljetaan määrättyjä reittejä, jotka liikunnanopettajat ovat selvittäneet oppilaille.

Erilaiset kilpailut ja liikuntatapahtumat kuuluvat tämänkin lukuvuoden ohjelmaan. Lähdemme kilpailuihin nauttimaan liikunnasta ja hankkimaan elämyksiä lapsille. Menestystäkin toki haetaan ja kisoihin pyritään valmistautumaan mahdollisimman hyvin.

Keskuskoulun liikuntavastaavina toimivat Pekka Piipponen ja Kati Ruokola

Sääntöjä liikuntatunneille

kypäräpää
  • Liikuntapaikoille kuljetaan määrättyjä reittejä, jotka opettaja on esitellyt oppilaille.
  • Oppilaat päästetään saliin, jäälle tms. vasta kun opettaja on paikalla ja antaa siihen luvan.
  • Liikuntatuntien jälkeen peseydytään asianmukaisesti, erityistapauksissa opettaja voi päästää kotiin kotiin ilman peseytymistä.
  • Välinevarastot pidetään siistissä kunnossa ja järjestyksessä. Opettaja valvoo, että välineet palautetaan oikeille paikoilleen.
  • Luistelussa kaikki käyttävät kypärää.
  • Sisäliikunnassa ei olla sukkasillaan.
  • Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja roikkuvat korut poistetaan ennen liikuntatuntia.

Keskuskoululaiset viestikarnevaalissa 2012

viestikarnevaali 2012