Etusivu
Tavoitteet
Kumppanikoulut
Opinnot

Opiskelijablogi

Vierailut
Kuvagalleria

Projektiryhmä
Kysy lisää!

Yhteistyössä mukana
Linkit

english

deutsch

chinese

 

   

Tervetuloa tutustumaan kiinan kielen ja kulttuurin opiskeluun!

OPH-hankelogo


Kiina kiinnostaa. Lännestä katsottuna Kiina on suuri ja ihmeellinen sekä kulttuurinsa että taloudellisten mahdollisuuksiensa vuoksi. Me Oriveden lukiossa olemme kiinnostuneita kiinan kielen ja kulttuurin opiskelusta ja opettamisesta.

Lukuvuonna 2011–2012 aloitettiin kiinan kielen opiskelu sekä Kiinan kulttuuria ja yhteiskuntaa käsittelevä verkkokurssi. Merkittävä osa opintoja on syksyllä 2012 alkanut opiskelijavaihto, jossa on mukana Oriveden lukion lisäksi kiinalainen koulu sekä saksalainen oppilaitos Mechernichistä.

Tutustu Nordean Check-in -asiakkuuteen!

Oriveden Seudun Osuuspankki

Syksyllä 2012 ryhmä Oriveden lukiolaisia sekä kaksi opettajaa teki yhdessä saksalaisten opiskelijoiden ja opettajien kanssa vierailun Kiinaan. Elokuussa 2013 kiinalainen rehtori- ja opettajavaltuuskunta Qingdaon kaupungista vieraili Orivedellä.

Syksyllä 2013 ryhmä Oriveden lukiolaisia sekä kaksi opettajaa vierailevat uudessa kumppanikoulussa Luoyangissa.

Elokuussa 2014 Orivedellä oli vieraita Qingdaon kaupungin Middle School nro 1:stä. Samaan aikaan Orivedellä oli myös saksalainen opiskelijaryhmä.

Marraskuun alussa 2014 Oriveden lukion ja tamperelaisen Hatanpään lukion yhteinen ryhmä lähtee Qingdaoon vierailulle.

Tällä sivustolla jaamme kokemuksia Kiinasta, kiinalaisesta kulttuurista sekä tietysti itse kiinalaisista. Vaihdon aikana tutustumme kiinalaisiin opiskelijoihin ja opettajiin. Lupaamme kertoa myös jotakin heistä. 

Matkalla kaukaiseen maahan ja vieraaseen kulttuuriin sattuu luultavasti kommelluksia ja koomisia tilanteita, joista saatat päästä lukemaan myöhemmin tältä sivustolta opisskelijablogista. Sivustollamme esitellemme myös kiinan kielen ja kulttuurin opetusta Oriveden lukiossa.

Lions Club Orivesi

Lions Club Orivesi/Isomakkara

Oriveden lukiolaisten perehtymisen kiinalaiseen kulttuuriin mahdollistavat monet yhteistyökumppanit, joita haluamme kiittää saamastamme tuesta. Lämmin kiitos!